ODBER NOVINIEK

 

 

Prihlásením sa získate niekoľko výhod

Viac info TU

Powered by Spearhead Softwares Joomla Facebook Like Button
Hodnotenie užívateľov:  / 0
StrašnýNajlepší 

Z čoho sa zvyčajne vyrábajú sviečky?

 

Parafín:
Vývoj parafínu sa vo svete začal ešte v roku 1830, ale samotná výroba parafínu bola zavedená až v roku 1850. Ako alternatíva k loju, ktorý vydával veľmi nepríjemný zápach pri spaľovaní. V roku 1854 spojenie parafínu a stearínu (pevnej formy tuku) vytvorilo silnejšie sviečky, veľmi podobné tým, ktoré poznáme v súčasnosti.

 


Včelí vosk:
Existujú dva typy sviečok z vosku, sviečky z voskovej medzisteny (točené sviečky z včelej medzisteny) a liate sviečky z roztopeného (tekutého) vosku.

Liata vosková sviečka je vytvorená vyliatím tekutého vosku  do sviečkovej formy (väčšinou silikónovej). Výsledkom je tuhá sviečka, ktorá horí veľmi dlhý čas.

Sviečky z včelej medzisteny sú vytvárané valcovaním samotnej voskovej medzisteny. Sviečky z voskovej medzisteny sú  menej tuhé a horia rýchlejšie.

Sviečky z včelieho vosku horia jasným plameňom, nedymia a neprskajú, a produkujú voňavé medové vône pri ich spaľovaní.

Včelí vosk je netoxický a nespôsobuje žiadne alergie, má vyšší topiaci sa bod ako parafín, a preto dlhšie horí.

Včelí vosk neobsahuje karcinogéne časti ako je tomu v prípade parafínových sviečok.

 

Ponuku voskových sviečok z produkcie našich včelníc priamo od včelára nájdete v našom e-shope na tomto linku tu Voskové sviečky e-shop

NÁKUPNÝ KOŠÍK

 x 

Prázdny košík

PRIHLÁSENIE

NAŠE OCENENIA




www.Slovensky-Med.sk™ na Google+

Copyright © 2013 - 2023 Apis Original™ - www.Slovensky-Med.sk™ Všetky práva vyhradené.

Stránka bola načítaná za 0.002 sekúnd

Zdravotné a výživové tvrdenia: Podľa nariadenia EP a rady ES č. 1924 z roku 2006, nemôžu byť žiadnym potravinám priraďované iné výživové a zdravotné tvrdenia okrem povolených. Všetky informácie o výživových a zdravotných tvrdeniach uvedené na webstránke predávajúceho sú len súborom informácií voľne prístupných z domácich a zahraničných informačných zdrojov a za žiadnych okolností nie sú dôkazom o skutočnom pôsobení potraviny prípadne jej nutričných a liečivých účinkoch. Pokiaľ kupujúci požaduje presné informácie podložené odbornými a vedeckými štúdiami je dôležité oboznámiť sa s nimi prostredníctvom všetkých dostupných odborných zdrojov. Možné pozitívne ale aj nežiadúce účinky potraviny musí kupujúci pred použitím vždy vopred konzultovať so svojím lekárom! Rady, informácie a recepty, ktoré sú uvedené na webstránke predávajúceho nenahrádzajú rady lekára. Sú len osobným odporúčaním predávajúceho. Predávajúci nenesie zodpovednosť za nesprávny výklad obsahu. Kupujúci má sám zodpovednosť za svoj zdravie.Všetky informácie na webstránke predávajúceho majú informačný charakter a v žiadnom prípade neslúžia ako náhrada liečby predpísanej lekárom. Predávajúci odporúča preto všetky zdravotné problémy kupujúceho konzultovať s jeho ošetrujúcim lekárom, predovšetkým pokiaľ ide o tehotné a dojčiace ženy, malé deti, resp. ľudí trpiacich vážnymi ochoreniami.